bild Stina WirsÚn

Stina WirsÚn
Liten skär

bild Stina WirsÚn

Stina WirsÚn
Modeillustration

bild Stina WirsÚn

Stina WirsÚn
Vem är var?, 2012

Stina Wirsén

Originalillustrationer
20 april - 2 juni 2013

Stina WirsÚn skapar i sina barnbokillustrationer en brokig värld befolkad av figurer och djur, fulla av karaktär och personlighet. Hennes egna och originella bildspråk känns igen på de enkla, ofta mjukt böjliga konturlinjerna, tillsammans med färger som inte riktigt vill hålla sig innanför linjerna. Stina WirsÚn skapar angelägna barnboksbilder för både barn och för vuxna.

Stina WirsÚn är flitigt anlitad som illustratör och hennes illustrationer har bland annat kunna ses i Dagens Nyheter. I utställningen på Bror Hjorths Hus ligger visserligen tyngdpunkten på hennes barnboksillustrationer, men i ett rum visas också ett flertal mode- och porträttillustrationer.

Barnboksillustrationerna, alla i original, visas i en lekfull utställningsmiljö där barn och vuxna kan slå sig ner och läsa böcker vid den kramiga Nallegrisen eller leka affärsbiträde i Sockerbullens bageri. Bilderna kommer från bland annat böckerna Vem är var?, Jag, En liten skär och många små brokiga, Full cirkus på Sockerbullen, Rut och Knut ställer ut, En stjärna vid namn Ajax och Hallå där inne.

Stina WirsÚn är född 1968. Hon är utbildad på Konstfack och bor och arbetar i Stockholm.

Tack! Photowall, Bombadill, Uppsala Färg och Uppsala Stadsteater.

Kommande utställningar