LG Lundberg
Minne (Diptyk), 2012-2013

LG Lundberg
Själv, 2011

LG Lundberg
Epilog, 2011

LG LUNDBERG

Minne och mer
11 okt - 23 nov

Från 1960-talets fotorealistiska måleri, via åtta års undersökande av Gunnebostängslet, till landskap och skärgårdsbilder, har nu LG Lundberg också återinfört det realistiska. I den här utställningen visas målningar från de senaste åren, bl.a. hans bidrag till Carnegie Art Award 2014.

LG Lundbergs färgskala är återhållen med jordnära färger i många tunna lager. I landskapsmålningarna är vidsträcktheten uppenbar även då målningen i sig endast utgör ett utsnitt av det vi med ögonen kan se från en skärgårdsklippa. Eller är det vårt inre landskap som avtecknar sig i duken? Det är ett måleri som på samma gång är både konkret och abstrakt.

De realistiska målningarna har tydliga kopplingar till den tid då LG Lungberg lämnade reklambranschen och fullt ut började ägna sig åt konstnärsyrket. Lundbergs intresse för det grafiska har följt honom genom åren, vilket är tydligt även i de kataloger och böcker han gjort. Med samma noggrannhet är varje utställning med LG Lundberg ett genomtänkt helhetsverk utifrån lokalen och verkens inbördes relation.

LG Lundberg är född 1938. Han bor och arbetar i Stockholm och på Smådalarö. Han finns representerad på många av landets konst- museer. LG Lundberg deltog i Carnegie Art Award 2014 och blev där publikens val.

Recensioner:
Cristina Karlstam för Cora.se
Sebastian Johans för Upsala Nya Tidning
Marit Jonsson för konsten.net

Tidigare utställningar