Dra åt skogen
Charlotte Widegren, 2009

Lumberjackie
Charlotte Widegren

4 maj - 6 juni

 

Charlotte Widegrens teckningar, målningar och skulpturer är iscensättningar av drömska stämningar med en medveten balans mellan det obehagliga och det sensuella. På samma gång skrämmande och lockande bär de på något halvt dolt. I sina verk betonar hon ofta tomrummet och frånvaron. Det som saknas blir märkligt nog det mest framträdande.

Utställningen Lumberjackie består huvudsakligen av nyare verk, skulpturer i täljt trä och lera, kolteckningar och målningar. Central i utställningen är verket Dra åt skogen. Täljda sidenrosetter och sågspån ligger på golvet bredvid en stubbe. Några utspridda trästockar runt om har kanske fungerat som sittplatser vid arbetet. På stubben ligger en täljkniv av trä. Här finns flera av de ingredienser som Charlotte Widegren blandar i sitt konstnärskap: närvaron i frånvaron, surrealismen, de kvinnliga attributen och en påtaglig natur.    

Charlotte Widegren är född 1980 i Lidköping. Hon är utbildad på Konsthögskolan i Stockholm och har sedan hon gick ut 2006 haft ett flertal separat- och grupputställningar. Charlotte Widegren bor och arbetar i Stockholm.

Tidigare utställningar