Bror Hjorth, Näckens polska, 1967

Skapande skola
med Bror Hjorths Hus

Bror Hjorths Hus pedagoger har utarbetat flera olika pedagogiska program i samarbete med olika skolor inom ramen för skapande skola. Programmen är delvis uppsökande, en pedagog från oss kommer ut till er.

Ni kan välja att söka pengar för ett projekt som redan finns utformat. Se information om de olika programmen i filerna nedan. Eller kontakta oss om ni vill utforma ett eget projekt utifrån ett tema som passar er.

Vi arbetar med Bror Hjorths konst som utgångspunkt men även med konst och bild i allmänhet, till exempel reklambild och andra konstnärers bilder och skulpturer. Vår metod är att på olika sätt låta barnen arbeta med bildkommunikation, både genom bildanalys av andras bilder och genom att skapa och kommunicera själva utifrån ett givet tema. Eleverna få alltid jobba med konstnärsmaterial av hög kvalitet och får kunskap om olika material och tekniker. Skapande skola projekten planerar vi alltid i samarbete med skolan och sker i mån av tid och personalresurser. Så om du vill samarbeta med oss så hör av dig till oss!

Två av våra färdiga skapande skola-projekt finns kortfattat beskrivna i vår folder Konstpedagogiska program 2017-2018
PDF-fil (länk till nytt fönster)

Maria Malmberg Wallin, museilektor
maria@brorhjorthshus.se
018-567030